Ontmoeten en leren: Lokaal+

Het wijkleercentrum Lokaal+ is een centrale ontmoetingsruimte voor de wijkbewoners en de medewerkers en studenten van Summa Zorg en Welzijn. Studenten doen op deze manier ervaring op in het organiseren en begeleiden van activiteiten. Ze zijn de hele dag aanwezig om te ondersteunen of om een gezellig praatje te maken.

Op deze pagina ziet u een overzicht van alle mogelijke activiteiten die u bij Lokaal+ kunt doen.
Voorbeelden zien? Klik op de foto’s!


Lokaal+ is leren door workshops

Lokaal+ is leren door workshopsLokaal+ is leren door workshopsLokaal+ is leren door workshopsLokaal+ is leren door workshopsLokaal+ is leren door workshopsLokaal+ is leren door workshopsLokaal+ is leren door workshops

Workshops

Wij organiseren diverse workshops over allerlei praktische zaken die u vooruit helpen in het dagelijks leven. Het programma varieert sterk. Hiervoor kunt u het beste de activiteitenkalender in de gaten houden; soms zijn er speciale gasten!
Deze activiteit is mogelijk op de locatie:
Willem de Rijkelaan 3 De Blécourtstraat 1Lokaal+ is leren over technologie

Lokaal+ is leren over technologieLokaal+ is leren over technologieLokaal+ is leren over technologieLokaal+ is leren over technologieLokaal+ is leren over technologie

Technologie

Omdat de vraag zo groot is naar workshops op het gebied van technologie, is dit een vaste activiteit in ons aanbod: Technologie is niet meer weg te denken! De ontwikkelingen hierin gaan snel. Kunt u het nog bijhouden? Samen met onze studenten willen wij u graag wegwijs maken in de wereld van laptops, tablets en smartphones en u op de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Daarom nodigen we u uit om op een laagdrempelige manier kennis te maken met technologie.
Deze activiteit is mogelijk op de locatie:
Willem de Rijkelaan 3 De Blécourtstraat 1Lokaal+ is spelletjes doen

Lokaal+ is spelletjes doenLokaal+ is spelletjes doenLokaal+ is spelletjes doen

Spelletjes

Rummikub, mens-erger-je-niet, monopoly, “ik hou van Holland”, scrabble…roept u maar! Wie vindt het niet leuk om tijdens deze winterse dagen een spelletje te spelen. Met een lekker hapje en drankje komen we in de juiste sfeer. Wie gaat met ons de competitie aan??
Deze activiteit is mogelijk op de locatie:
Willem de Rijkelaan 3Lokaal+ is schilderen

Lokaal+ is schilderenLokaal+ is schilderenLokaal+ is schilderen

Schilderen

In een ongedwongen sfeer gaat iedereen aan de slag met het maken van een persoonlijk of een gezamenlijk schilderij. Al snel blijkt dat iedereen het heerlijk vindt om met z’n handen iets moois te maken. Aan het eind van deze activiteit staat meestal iedereen versteld van zijn eigen kunnen!
Deze activiteit is mogelijk op de locatie:
Willem de Rijkelaan 3Lokaal+ is creativiteit

Lokaal+ is creativiteitLokaal+ is creativiteitLokaal+ is creativiteitLokaal+ is creativiteitLokaal+ is creativiteit

Creativiteit

Bij Lokaal+ kunt u gebruik maken van allerlei soorten materialen, gereedschappen, ondergronden, lijmen en voegsels en u maakt garagandeerd een mooi werkstuk. U kunt ook spullen van thuis meenemen: Mozaïeken is de manier om oude meubeltjes, fotolijstjes, spiegels, dienbladen en dergelijke op te leuken. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Deze activiteit is mogelijk op de locatie:
Willem de Rijkelaan 3Koken en eten

Lokaal+ is koken en etenLokaal+ is koken en etenLokaal+ is koken en etenLokaal+ is koken en etenLokaal+ is koken en etenLokaal+ is koken en etenLokaal+ is koken en etenLokaal+ is koken en eten

Koken en eten

’s Middags verzorgen onze studenten een lekkere lunch. Als u een smulpaap bent, zit u hier gebakken. Heeft u ideeën voor recepten en wilt u gezellig meekoken? Ook dat kan!
Deze activiteit is mogelijk op de locatie:
Willem de Rijkelaan 3Lokaal+ is ook gymen

Gymen

Ons is lichaam is onze tempel. En deze tempel moet onderhouden worden! Bij Lokaal+ kan er stevig gesport worden: kom tot rust na een inspannende yoga-sessie; of werk aan uw biceps en triceps met de halters!
Deze activiteit is mogelijk op de locatie:
Willem de Rijkelaan 3